Tuesday, June 26, 2007

Danmarksferie::

Ja, vi er nå en ordentlig småbarnsfamilie. Vi har vært på langhelg på feriesenter i Danmark, med badeland og full pakke. Vi reiste torsdag sammen med et vennepar som har en liten gutt på halvannet år. Full opp-pakning i bilen med to vogner og masse baggasje ellers. Vi tok Christian IV nedover, og det hadde Theodor snakket om lenge altså. Vi ser båten ofte når vi kjører forbi havna, og endelig skulle han kjøre den. Kvelden i forveien skjønte han at nå var det endelig virkelig det vi lenge hadde snakka om, og han forkynte at han skulle rope til oss på morran: "Stå opp, jeg vil kjøre Christian-båten!!" Nå måtte vi våkne han sånn i sekstiden, men det var ikke så vanskelig å stå opp når vi minnet han på hva som skulle skje. Båtturen gikk greit med begge ungene, og Theodor fikk sett seg litt rundt både inni båten og på dekk (eller verandaen, som han så fint sa :) ). Vi måtte kjøre tre timer for å komme oss til Sea West og Nørre Nebel, og med en gretten baby i bilen var ikke det så stas. Det blei en del pauser nedover, og vi pusta letta ut da vi endelig var fremme! Feriehuset vi hadde leid var veldig ok, og feriesenteret totalt sett også.


Fredag og lørdag var vi lenge i badeland, vi var innom Bilka i Esbjerg, og gutta var på en liten strandtur også. Så på dagtid var det ferie på ungenes premisser, og på kveldstid var det rødvin og grønne pils på de voksne. De store gutta hadde stor moro av å prøve å snakke dansk samtidig som de drakk Tuborg så snart sola stod høyt nok på himmelen til det. Søndagen bar det hjemover igjen, etter både bowling og lekeland på senteret. To par slitne voksne, med unger som fremdeles hadde litt å gå på. Vi tok hurtigferja hjemover, og hadde full hyre med å gjete to aktive krabater rundt. Sebastian sov hele turen på mammas bryst, i Mei Tai'en vår.


Jeg har bært Sebastian veldig mye i løpet av turen, og det har vært veldig ok. Mei Tai'en og sjal har fått både forundrede og beundrende blikk både av dansker og nordmenn, så jeg håper at alle de der ute med Baby Bjørn-seler ser at det finnes penere og mer behagelige bærealternativer!


Så til tross for at vi voksne nok var litt slitne etter ferien, så har det vært en flott tur for alle sammen. Vi gjentar gjerne en slik tur:D


Litt bilder::

Stranda som gutta var på. Fikk ikke med meg navnet på den, men den lå i nærheten av feriesenteret. Et godt Danmark-bilde. Dessverre var det for kaldt til å teste sjøen..


Typisk syn når man kjører nedover.. Grønne sletter med vindmøller. Theodor blei fasinert av dem, hvertfall.

Theodor står langs rekka på Christian IV, litt sånn skeptisk til alt vannet der nede...
Theo syns at bildekket var litt skummelt, og måtte ha ei hånd å holde i. Sebastian er trygt surra fast på mammas mage. Ikke rart Theo syns det er skummelt, det suser og brummer og lukter litt snålt der nede! Vel i bilen var det greit igjen, heldigvis.

I badeland.. Theodor elsker å bade, og Håkon hadde full hyre med å holde tritt! Men begge storkoste seg med vannleken!

Kjempegøy med vannmølle og vannkanne!

Sebastian var også med i badeland, men lå stor sett i Dreamibag'en og kikka på vannleken sin. Veldig varmt for en liten baby innpå der, men i bare bleia ble det greit allikevel.

No comments:

Post a Comment

Alle ord teller<3