Thursday, July 09, 2009

Worklog, i etterpåklokskap::

Tja, en worklog ført i etterkant. Etterpåklok er vel tross alt den letteste måten å være klok på eller hva??Anyways, jeg hadde lyst til å lage mitt eget mønster til en overall. Først ut var jo å tegne mønster og tilpasse en passform som jeg liker og som ser bra ut på Kajsamor.Denne kom til:*************************************************************
Den første buksen liker jeg godt passformen på, og en try-out stadfester at det passer lillemor godt. Litt trang over brystet, og ingen kneppemuligheter hverken her eller der. Det må jeg jo gjøre noe med, så jeg hiver meg over saksa igjen..Noe skjer mens jeg holder på, og det blir langt fra sånn som jeg har tenkt.. Hva jeg har tenkt, spør du?? Tja, virkelig ikke godt å si.Overallen er sydd av en avlagt bukse som er for stor til ho mor, med de ulogiske sømmene bevart. Noe som igrunnen ser litt snålt ut på den lille buksa. Knappeløsningen ser litt brei ut, spesielt pga. ekstrakanten under bryststykket...Men, buksa fikk sitt navn: En gul knapp, og det er sydd på denne kanten. Vi får kalle det tittelfeltet (scrappesleng)..:


***********************************************


På det tredje skal det skje, eller hva?Denne gangen forlenger jeg mønsteret på bryststykket ut i sidene, sånn at jeg kan få plass til trykk-knapper, og jeg gjør også beina bredere, slik at der også kan settes trykk-knapper på. Altså, jeg planlegger FØR jeg klipper, ikke mens jeg klipper Denne gangen er jeg mye mer fornøyd med bryststykket, ikke for bredt eller trangt. Det kan kneppes, sånn at det ikke må dras på med tang. Løsningen jeg har brukt for knappeplass mellom beina fungerer også bra Jeg er fornøyd, og har lært en HEL MASSE! Og jeg har tre funksjonelle og kule bukser til Kajsamor!!Stoffet til denne siste er stoff og stil, applikasjonen er fra en gammel duk som Ingun (en kollega) fant til meg på loppis. Navnet på buksen må jo bli: Inguns loppete blomsterfunn!Her har jeg bare actionpics, men det er jo det beste, eller hva?



***************************************************************

Learning by doing, is the best way!

TFL♥

5 comments:

  1. Fint mønster du har funnet frem til:)Tøffe selebukser!

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:02 PM

    Knall fine klær! ser jo så lett ut når de er ferdige:)

    ReplyDelete
  3. Åh, du er så flink, Elisabeth :)

    ReplyDelete
  4. Anonymous2:49 PM

    Pris til deg i bloggen min:)

    ReplyDelete
  5. Den siste der var bare überkul. Fantastisk!

    ReplyDelete

Alle ord teller<3