Monday, April 09, 2007

Et barn er født:

Endelig er ventetiden over, og vår etterlengtede Sebastian er her hos oss. Kort fortalt om fødsel og barselopphold: Natt til fredag 6. april (langfredag) våknet jeg av en nokså vond sammentrekning. Jeg lå i spenning og flere kom, og nokså regelmessig. Hele torsdagen hadde jeg kjent litt vondter, og jeg var nå forbredt på fødsel. Barnevakten, min mamma, kom i elleve tiden, og kort etter dro vi opp på sykehuset for å sjekke hvor i løypa vi lå i forhold til aktiv fødsel. Mye venting, og forskjellige tester og undersøkelser, men klokka halv fire fredag blei vi tildelt fødestue. Lettelsen var nokså enorm, og jeg følte allerede for å felle et par tårer for avspenningens skyld :) Riene kom hele tiden regelmessig, og blei stadig vondere og dypere. På hver ri stod jeg oppreist med vuggende hofter, overbevist om at babyen ville få en lettere ferd gjennom på denne måten. Da klokka nærma seg ti den kvelden, følte jeg vel at jeg aldri skulle komme i mål, hver ri var nå forferdelig vond, og det svei og brant i korsryggen konstant! Men pressriene kom, og på den tredje blei Sebastian født med et skrik fra både mor og baby. Følelsene som følger kan i beste fall beskrives som surrealistiske... jeg kunne simpelten ikke tro det. Smerten var over, og et lite menneske hadde kommet til.. Et lite menneske som kikket opp på meg med mørke glugger, helt ny og fersk. Gråt og latter kommer om hverandre, og hjertet er i ferd med å sprenges av et utall følelser.
Barseloppholdet har vært strålende, og vi er i fin form. Tre netter tilbrakte vi på barsel B, hvorav pappaen også var hos oss den første natta. Sebastian spiser som en helt hver andre time, og mor er sår, men lykkelig. Andreprinsen er perfekt, og vi diskturerer stort hvem han likner på. Theodor var skvett lik sin pappa fra første stund, mens denne ikke likner hverken den ene eller den andre i påfallende grad. Dog ser han ut til å ha arvet sin mors farger, og hver dag blir spennende nå med dette nye familiemedlemmet. Han er sin helt egen lille person, og vi er så umåtelig lykkelige over velsignelsen.

9 comments:

 1. Anonymous12:14 PM

  Gratulerer så mye med lillebror Elisabeth! Han er bare helt nydelig :sukk:

  Stor klem fra Renate

  ReplyDelete
 2. Susanne12:31 PM

  FOR en vidunderlig gutt!! Jeg blir helt rørt!
  Gratulerer så masse igjen, til dere alle sammen!

  Varm klem fra Susanne.

  ReplyDelete
 3. Næmen så herlig han er. Ingen tvil om at lille Sebastian blir en like stor sjamør som storebror. Kos deg som tobarnsmamma :-D

  ReplyDelete
 4. Gratulerer med nok en vakker prins. Lille Sebastian ligner sin mor, synes jeg!

  ReplyDelete
 5. Martha9:50 AM

  Gratulerer så mye med lille sebastian!!! Han er jo bare helt nydelig!!!!

  klemmer Martha :)

  ReplyDelete
 6. Nydelig gutt og flott å lese Elisabeth. Gratulerer så mye igjen.

  Klem Guri Og Susanne

  ReplyDelete
 7. Gratulerer så mye med den nydelige prinsen og kos dere i tiden framover:)
  Gleder meg til å se babyLOer fra din kant i tiden framover.

  ReplyDelete
 8. Silje Kjempeglad1:50 AM

  Hei Elisabeth!!
  Eg må berre sei at du rører meg med dine ord. Ei innsikt, omsorg og kjærleik til gutane dine kjem så utruleg godt fram i det du skriv, og ikkje minst i dei stemningsfulle bilda! Du har fått ei gåve som mamma til to nydelege gutar og som ein talentfull scrapper som fanger både store og små hendingar i dagleglivet. Tenk så heldige Theo og Sebastian er som får slike nydelege minner frå barndomen!

  Stor klem frå Silje (Kjempeglad)

  ReplyDelete
 9. Cilius11:43 AM

  For en fin blogg, lillebror er bare nydelig!
  Herlige gutter har du, jeg elsker scrappingen din!
  Stor klem fra oss

  ReplyDelete

Alle ord teller<3