Wednesday, May 16, 2007

Ny bæreanordning: Mei Tai!


Endelig har det kommet en Mei Tai i hus, og det må jeg sannelig si: For en komfort! Jeg er helfrelst etter dag 1 med denne bæreselen. En god venninne fra et mammaforum har sydd denne for meg, og den er jo fin å se på i tillegg til at den er komfortabel for både meg og Sebastian. Den er knyttet nede med korte stropper, og knyttet og surret ovenfra og rundt med litt lengre stropper. Det kan se komplisert ut, men det er det virkelig ikke. Sebastian sovna, tross magevondt, med hodet framover på mammas bryst. Deilig å ikke slite ut armene sine, i tillegg til alle de andre fordelene som er med bæring. Jeg sakser en liten ting fra bæreforumet (http://www.tettinntil.com) om hvorfor det er bra å bære:

 • Babyer gråter mindre når de blir båret. Forskning viser at babyer som blir båret ofte gråter gjennomsnittlig 43% mindre totalt, og 54% mindre ved leggetid. I kulturer hvor babyer blir båret mer eller mindre kontinuerlig gråtes det mye mindre enn i ikke-bærende kulturer. Å bli båret er flott for babyens mentale utvikling.
 • Babyer bruker mer tid i en "stille, men observerende fase" når hun blir båret - dette er den ideelle fasen for å lære. Sansene blir stimulert mens hun blir båret, og det er likevel mulig å stenge ut alt om hun blir overstimulert. Når babyen blir båret ser hun verden fra din synsvinkel, istedet for å kun se taket over sengen eller andre menneskers knær fra vognen. All denne ekstra stimuli er positiv for hjernens utvikling.
 • Å bli båret er også bra for babyens følelsesmessige utvikling. Babyen blir fortere trygg og stoler mer på omgivelsene sine når hun blir båret. Det er stor sansynlighet for at babyen er båret sikkert tett inntil foreldre eller andre som elsker den, og babyen blir ofte mer uavhengig senere på grunn av denne tidlige tryggheten.
 • Bæring er også bra for babyens fysiske utvikling. Ved å være så nær kroppen til sine foreldre lærer den seg tidlig hvordan en naturlig kroppsrytme er og hvordan naturlige bevegelser føles. Lyden av ditt hjerte som slår, din pust, stemmen din og varmen fra kroppen din - alt dette blir helt naturlig for ditt barn. Forskning har vist at nettopp dette hjelper nyfødte, og spesielt premature, babyer til å bedre tilpasse seg livet utenfor mors kropp.
 • Det er også bra for babyer som har mødre som lider av fødselsdepresjoner som ofte kan gå ut over tiden til babyen. Bare det å bære sitt barn gir barnet det den behøver av stimuli og kroppskontakt, slik at de negative konsekvensene av en fødselsdepresjon for en baby ofte kan utebli.
 • Det å bære sitt barn er også en fantastisk måte å få en kjærlig forbindelse med henne! Babyen din er med deg hele tiden, og dere kan nyte av hverandre til enhver tid. Din tid med ditt barn er så verdifull - når du bærer din baby får du mer av denne korte tiden...

2 comments:

 1. Å så stillig. Sånn kunne jeg virkelig tenkt meg den dagen jeg får brukt for det. Selv om jeg nok bekymrer meg for at jeg skal se frytelig eksentrisk ut med den. Regner også at det kommer til å regne ned med komentarer fra foreldre og svigerforeldre

  ReplyDelete
 2. Den så utrolig behagelig ut altså. Må tenke litt på en sånn en når vårt nurk kommer i desember. Ser jo mye bedre ut enn f.eks babybjørn selene.

  ReplyDelete

Alle ord teller<3