Thursday, May 03, 2007

Rom for godhet!

I en travel hverdag, og med en storebror som kan være litt sjalu på lillebror, er det godt å ha lommer i tiden fyllt med godhet. Theodor vil gjerne hjelpe til, og blei fyr og flamme da vi skulle prøve å gi Sebastian morsmelk på flaske for første gang. Sebastian tok flaska med en gang, og storebror syns det var veldig stas å gi mat. Jeg kjenner at det er veldig viktig at Theo får delta på denne måten, at han føler at han også bidrar, at han er VIKTIG for lillebroren sin. Han koser som oftest veldig fint med Sebastian, og kan si med stemmen full av ømhet: "Jeg er glad i deg, Bastian!". Det er virkelig rørende, og veldig fint for oss som foreldre å tenke på når vi føler at vi ikke strekker til med å gi oppmerksomhet til to. For søskensjalusi tar man alltid på sin egen kappe.. Det er vi som har valgt å sette et søsken til verden, det er vårt ansvar å gi dem nok individull oppmerksomhet, slik at de ikke trenger å knives om oss. Så langt er vi enda de viktigste personene i våre barns liv, og vi må ha det i bakhodet når vi velger hva som er riktig og viktig i oppdragelsesjungelen.

Jeg vet at når vi alle bare blir mer vant til hverandre, så vil vi få en overvekt av disse øyeblikkene... Jeg gleder meg til å følge begge guttene mine, og se hvordan de lærer hverandre å kjenne. Sett fra storebrors perspektiv så er jo ikke lillebror så veldig kul enda. Han skriker, pupper og bæsjer.. og sover masse! Tenk når lillebror begynner å gi respons til en storebror som ablegøyer og finner leker! Theodor vil da kanskje se mini som noe annet enn den lille babyen som bare krever og krever.. Vi kommer dit etterhvert, og i mellomtida jobber vi med sjalusien Theodor føler. Vi gir han god respons på den kosen han gjerne vil gi og når han er hjelpsom, og vi prøver å løfte han frem som den fine gutten han er. Jeg har stor tro på at han da vil ha mest lyst til å være god, fremfor å ikke være det! Han er en god gutt, han må bare lære og erfare at lillebror ikke stjeler mamma og pappas kjærlighet fra ham. Vi er velsignet med to små skatter, som gir så mye glede. Kjærligheten i hjertene våre er mangedoblet, og vil bare fortsette å vokse mens vi sammen går på livets vei.

2 comments:

 1. Silje (saxpia)2:21 AM

  Du er så fantastisk reflektert og vakker i tankegangen din, Elisabeth. Og ja, om litt så har de to så utrolig mye glede av hverandre. Sitter og ser på mine to små jenter, og de er bestevenner nå. Det var de ikke de første 8-10 månedene av Mina sitt liv. Men det kommer seg. Fortere enn man aner (og egentlig vil...)

  ReplyDelete
 2. hornberta2:32 AM

  Du skriver så bra at jeg sitter igjen med tårer i øynene og klump i halsen. Du er så heldig som har to skjønne gutter, og det skinner gjennom at du er lykkelig.
  Masse gla i deg vennen..

  ReplyDelete

Alle ord teller<3